Καλέστε μας στο 2521023126 για Delivery-Διανομή 

 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Το ενυδρείο

Ο θαυμαστός κόσμος του Φυτού


Τα φυτά συνθέτονται από 3 βασικά όργανα: ρίζα,βλαστός,φύλλο. Και αυτά τα όργανα αποτελούνται από ιστούς που συνεργάζονται για το κοινό σκοπό την λειτουργία!

Οι ιστοί είναι δομημένοι από πολυάριθμα κύτταρα τα οποία είναι φτιαγμένα από στοιχεία και άτομα στο πιο θεμελιώδη επίπεδο.

Υπάρχουν συγκεκριμένοι ιστοί υπεύθυνοι , μεταξύ άλλων, και για την μεταφορά της τροφής.

Μέσα στο περιβάλλον του ενυδρείου τα φυτά προσλαμβάνουν τα αζωτούχα απόβλητα των ψαριών και τα μετατρέπουν σε θρεπτικά συστατικά.

 

 

Βλαστός

 

 

 

 

Στον βλαστό, και όχι μόνο, εμπεριέχονται δέσμες αγγείων (vascularBundles) οι οποίες είναι μέρος του συστήματος μεταφοράς, η οποία συμβαίνει στους ιστούς και οι οποίοι αποτελούνται από xylem(υπεύθυνο για άντληση, λήψη ιόντων,μεταφορά ορμονών και νερού.) και Phloem(υπεύθυνο για άντληση και μεταφορά θρεπτικών συστ.)

 

 

 

 

 

 

Φύλλο

Η επιδερμίδα είναι ένας πολύ σύνθετος ιστός από κύτταρα τα οποία καλύπτουν όλο το φυτό. Από τα κύτταρα αυτά εκρέει ένα λιπαρό υλικό και σχηματίζει μια κέρινη στρώση που ονομάζεται στο σχέδιοCuticle(επάνω εικόνα).

Κάτω από την άνω επιδερμίδα στο φύλλο, βρίσκονται τα μεσόφυλλα κύτταρα και είναι αρμόδια για την φωτοσύνθεση εδώ βρίσκονται οι χλωποπλάστες κύτταρα που κινούνται πάντα προς την φωτεινή πηγή!

 

 

 

ΡΙΖΑ

 

O ρόλος του Rootcap είναι να λιπαίνει τις άκρες της ρίζας ώστε να να εισχωρούν εύκολα στον βυθό και επίσεις κατευθύνει τις αναπτυσσόμενες ρίζες. Ο κύκλος ζωής του είναι μόνο μια εβδομάδα.

Το Procambium παράγει κύτταρα και ιστούς τα οποία αυξάνουν το πάχος της ρίζας αλλά και του βλαστού.

Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό όμως χωρίς την ενέργεια του φωτός.

Η ευαισθησία των φυτών για φωτοσύνθεση αρχίζει στα 475nm μέχρι τα 675nm.

Η φωτοπερίοδος πρέπει να είναι 10-12 ώρες.

Δεν έχουν όμως όλα τα φυτά τις ίδιες ανάγκες φωτισμού και αυτό σε μερικές περιπτώσεις προδίδεται και από την ονομασία π.χ. cryptocorynetropica. H ταξινόμηση των φυτών αναφέρεται στο γένος και το είδος του φυτού και βασίζεται στα βιοχημικά αλλά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά του,π.χ.Limnophillaheterophylla ή Εgeria densa = πυκνή.

Τα στόματα του φυτού(εικόνα για φύλλο) ανοίγουν με το φώς και ρυθμίζουν την διαπνοή,την ανταλαγή αερίων δηλαδή δια της δράσης των φυλακοκυττάρων(Guardcells) .


Ο σίδηρος είναι ένα στοιχείο που παίζει σπουδαίο ρόλο για την λειτουργία της διαπνοής αλλά και την παραγωγή χλωροφύλλης . Το κάλλιο ενεργοποιεί τα ένζυμα κ.α. το άζωτο για δόμηση πρωτεινών και νουκλεικού οξέως κ.α.

Ο φώσφορος για διαπνοή,διαίρεση κυττάρων και σύνθεση ενεργειακών ποσών ATP και ADP (εικόνα δίπλα). και φυσικά όλα τα στοιχεία του νερού έχουν το καθένα την σημασία του.

 

search more: www.biology-online.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πληροφορίες

Ο Λογαριασμός μου

Επικοινωνία

  • Σαββίδης Στυλιανός - Υδάτινος κόσμος - Ωδικά πτηνά ενυδρεία
  • ΑΦΜ 046712764, ΔΟΥ Δράμας, Aρ. ΓEMH: 51723719000
  • Κατάστημα 1: Κ. Παλαιολόγου 46 & Περικλέους (πίσω από τoν Κωτσόβολο), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-23126
  • Κατάστημα 2: Βίτσι 9 (πίσω από το ΚΤΕΛ), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-31779
  • savidis1pet@gmail.com

  Facebook PageYouTube Channel