Καλέστε μας στο 2521023126 για Delivery-Διανομή 

 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Το ενυδρείο

Η σωστή παρατήρηση μπορεί να σώσει τα ψάρια μας

Πολλές φορές συμβαίνει σε ένα ενυδρείο να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε κάποια αρρώστια. Οι λόγοι της εμφάνισής της είναι πολλοί και δεν είναι απαραίτητο να φταίμε πάντα εμείς, παρ' όλο που αυτό είναι η συχνότερη αιτία έμμέσως. Σημασία έχει όμως εκείνη τι στιγμή, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τη κατάσταση και κατόπιν να αναζητήσουμε και τα βαθύτερα αίτια, ώστε εάν το πρόβλημα οφείλεται σε δικούς μας κακούς χειρισμούς, να τους διορθώσουμε.

Ετσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι η σωστή διάγνωση.συνέχεια εδώ Μια λάθος διάγνωση θα φέρει λάθος θεραπεία, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τη κατάσταση και συνήθως με τραγικά αποτελέσματα. Μια σωστή και γρήγορη διάγνωση όμως, μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ακόμη και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε και ξέρουμε να μεταφράσουμε σωστά τα πρώτα συμπτώματα που θα παρουσιαστούν στα ψάρια μας. Πολλές φορές έχουμε ακούσει κυρίως αρχάριους χομπίστες μετά την εμφάνιση μιας αρρώστιας, να λένε ότι: "...Μα καλά, τα ψάρια μου ήταν μια χαρά!.. Ηταν ζωηρά, έπαιζαν, έτρεχαν και όλα ήταν καλά στο ενυδρείο μου... Ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό... Γιατί?" Φυσικά αυτό τις περισσότερες φορές είναι λάθος, γιατί τα πρώτα και αρχικά συμπτώματα ήταν εκεί, μπροστά στα μάτια τους... Απλά αυτοί δεν μπορούσαν να τα δουν λόγω απειρίας, έλλειψης σχετικής γνώσης, αλλά κυρίως λόγω ελλιπούς παρατήρησης. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν εκτός της ενημέρωσης που πρέπει να φροντίζει ο καθένας από εμάς να έχει γύρω από τέτοια θέματα εκ των προτέρων (διαβάζοντας σχετική βιβλιογραφία, κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο ή ανάλογες συζητήσεις με πιο έμπειρους κλπ επικοινωνόντας μαζί μας ,savidis-pet.gr) να μπορεί να παρατηρεί σωστά και προσεκτικά τα ψάρια του σε όλα τα επίπεδα που αυτά θα μπορούσαν να εκδηλώσουν τα πρώτα συμπτώματα μιας ασθένειας (όχι μόνο εξωτερικά συμπτώματα αλλά και συμπεριφορά), ώστε να προλαβαίνει να αντιμετωπίζει το οτιδήποτε στην αρχή του, που τότε συνήθως είναι και πιο εύκολα ιάσιμο. Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό είναι και το να εξοπλιστεί με ένα μεγάλο μεγεθυντικό φακό που θα βοηθήσει σημαντικά στη καλύτερη παρατήρηση. Υπάρχουν περιπτώσεις που μια μικρή λεπτομέρεια στην επιφάνεια του σώματος του ψαριού, μπορεί να οδηγήσει σε λάθος ή σωστή διάγνωση. Και μερικές φορές αυτό μπορούμε να το δούμε σωστά μόνο με ένα καλό φακό και προσεκτική παρατήρηση.Βελτιωτικά νερού για ενυδρείο εδώ

 

Η στιγμή του ταΐσματος είναι από τις πιο ευχάριστες στιγμές του κάθε χομπίστα και όλοι μας ξέρουμε το πως τρώνε τα ψάρια που διατηρούμε στο ενυδρείο μας. Εάν κάποια στιγμή δούμε κάποιο ή κάποια από αυτά να μην ανταποκρίνονται όπως συνήθως, παρατηρώντας τα να κρύβονται ή να αδιαφορούν κατά την ώρα του φαγητού, είναι σαφές ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει και αναζητήσουμε την αιτία. Υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν κάτι τέτοιο (πχ περίοδοι ζευγαρώματος, εγκυμοσύνες, προσοχή και φύλαγμα νεογνών κλπ) αλλά τις περισσότερες φορές είναι σημάδι που πρέπει να μας ανησυχήσει. Η αποχή ενός ψαριού από το φαγητό ίσως είναι το πρώτο σημείο εκδήλωσης ενός σοβαρότερου προβλήματος και η αρχή μιας περιόδου γεμάτης παρατήρηση και προβληματισμό για το χομπίστα, μέχρι να βρει τι μπορεί να συμβαίνει.

 

Σε κάθε περίπτωση εμείς στο savidis-pet.gr είμαστε διαθέσιμοι να "μεταφράσουμε" τις δικές σας σωστές παρατηρήσεις στην διάγνωση και θεραπεία των ψαριών του ενυδρείου.

Πληροφορίες

Ο Λογαριασμός μου

Επικοινωνία

  • Σαββίδης Στυλιανός - Υδάτινος κόσμος - Ωδικά πτηνά ενυδρεία
  • ΑΦΜ 046712764, ΔΟΥ Δράμας, Aρ. ΓEMH: 51723719000
  • Κατάστημα 1: Κ. Παλαιολόγου 46 & Περικλέους (πίσω από τoν Κωτσόβολο), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-23126
  • Κατάστημα 2: Βίτσι 9 (πίσω από το ΚΤΕΛ), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-31779
  • savidis1pet@gmail.com

  Facebook PageYouTube Channel