Καλέστε μας στο 2521023126 για Delivery-Διανομή 

 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Το ενυδρείο

Red Cherry Shrimp (Neocaridina denticulata sinensis)

Red Cherry Shrimp

 

ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ελάχιστο μέγεθος της δεξαμενής: 10 γαλόνια

Φροντίδα Επίπεδο: Εύκολο - Μέτρια

Ιδιοσυγκρασία: Ειρηνικό

Συνθήκες νερού: 60-80 ° F, KH 3-10, 6.6-7.0 pH

Max. Μέγεθος: 1 ½ "

Μορφή Χρώμα: Κόκκινο

Διατροφή: παμφάγα

Προέλευση: εκτρεφόμενος, Σιγκαπούρη

Οικογένεια: Atyidae

 

 

 επισκόπηση

Οι Red Cherry Shrimp μπορούν να εισαχθούν σε οποιαδήποτε ειρηνικό ενυδρείο γλυκού νερού. Έχουν Λαμπερό κόκκινο χρώμα που προσθέτει μια όμορφη διακοσμητική ποιότητα, ενώ ο καθαρισμός στα φύκη και τα οργανικά υπολείμματα που κάνει η Red Cherry Shrimp την καθιστά ένα ανεκτίμητο πλήρωμα καθαρισμού ενυδρείου.

Η Red Cherry Shrimp έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα, χάρη στην μεγάλη όρεξη τους για όλα τα είδη του γλυκού νερού. Αυτές οι εξαιρετικά προσαρμόσιμες γαρίδες προσαρμόζονται σε κάθε ενυδρείο γλυκού νερού με καλό φιλτράρισμα και την ποιότητα του νερού. Ωστόσο, Red Cherry Shrimp θα ευδοκιμήσουν σε φυτεμένα ενυδρεία όπου τροφή και καταφύγιο είναι άφθονα. Μόλις εγκατασταθούν στο νέο σπίτι τους, οι γαρίδες του γλυκού νερού που δραστηριοποιούνται είναι κυρίως στο κόκκινο χρώμα με ιντερλούδια του λευκού. Λάβετε υπόψη ότι οι νέες αφίξεις αποδεικνύουν ποικίλους βαθμούς «ερυθρότητα». Συχνά είναι σαφές σε εμφάνιση έως ότου έχουν εγκλιματισθεί σωστά και προσαρμοστεί στο νέο τους περιβάλλον.

 

Αν υπάρχει ένα αρσενικό και θηλυκό στο ενυδρείο σας Red Cherry Shrimp πιθανότατα θα ζευγαρώσουν. Το θηλυκό θα φέρει έναν συμπλέκτη κιτρινωπό αυγά κάτω από την ουρά της, μέχρι να εκκολαφθούν σε περίπου 30 ημέρες. Οι νεογέννητες γαρίδες θα μοιάζουν με μικρογραφία των ενηλίκων γαρίδες και θα τρώνε το ίδιο με τους ενήλικες. Για την αναπαραγωγή αυτών των γαρίδων, είναι σημαντικό να τους διατηρήσετε σε ένα ενυδρείο με ένα φίλτρο σφουγγάρι για να μην κινδυνεύσουν από αναρόφηση. Αυτή η προστιθέμενη προφύλαξη βοηθά στη μεγιστοποίηση της επιβίωσης των νεαρών γαρίδες.

 

Όπως όλα τα ασπόνδυλα, Red Cherry Shrimp είναι ευαίσθητα σε χαλκό. Με βάση το χαλκό φάρμακα δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται σε ενυδρεία στέγασης ασπόνδυλα διακοσμητικά. Μην στεγάσει Red Cherry Shrimp σε ενυδρεία με loaches, puffers, και άλλα μεγαλύτερα σαρκοφάγα που τρέφονται με ασπόνδυλα.

 

Οι Red Cherry Shrimp είναι παμφάγες που θα καταναλώσουν φύκια, υπολείματατροφών Αν δεν υπάρχει επαρκής τροφή είναι παρούσα, να συμπληρώσει με τα δισκία φύκια ή ποιότητας τροφή σε νιφάδες ή σβόλους.

Aλλα είδη γαρίδας γλυκού νερού:

Cherry shrimp
Neocaridina heteropoda (previously N. denticulata sinensis)
Size: 1-1.2 inches(females are larger)
Ph: 6-7.5
Temp: 60F-78F
Caridina multidentata (previously C. japonica)
Size: 1.5-2 inches(females larger)
Ph: 6-7.5
Temp: 60F-80F
Tiger Shrimp
Caridina cf. cantonensis
Size: 1-1.2 inches(females larger)
Ph: 6.5-7.5
Temp: 60F-78F
Snowball Shrimp
Neocaridina cf. zhangjiajiensis
Size: 1-1.2 inches(females larger)
Ph: 6.5-7.5
Temp: 60F-78F

Αφρικανικός βάτραχος νάνος

Η Φροντίδα των αφρικανικών νάνος βάτραχων ενυδρείου είναι πολύ απλή. Ο γενικός κανόνας είναι ένα γαλόνι του νερού ανά βάτραχος. Δεν είναι πολύ βρώμικα και δεν παράγουν πολλά απόβλητα, αλλά το φαγητό τους αν περισεύει τείνει να βρωμίσειτο νερό περισσότερο στη συνέχεια. Δεν χρειάζονται μια θερμάστρα για όσο διάστημα το νερό δεν πέφτει κάτω από 70 βαθμούς φαρενάιτ. Μην τα βάζετε σε πολύ υψηλές και δεξαμενών μεγάλου βάθους. Δεν είναι και οι καλύτεροι κολυμβητές και θα ήταν αγχωτικό για αυτές να αγωνίζονται για να φτάσουν αέρα.

 

Το υπόστρωμα μπορεί να είναι γυμνό πυθμένα ή χαλίκι. Με Γυμνό το κάτω μέρος είναι το πιο εύκολο να διατηρούνται καθαρά. Αλλιώς με μια σκούπα βυθού μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τα απόβλητα και τα υπολείμματα τροφίμων από το κάτω μέρος.. Χαλίκι δίνει μια πιο φυσική και ρεαλιστική ματιά. Αλλά θα πρέπει να το καθαρίσετε κάθε δύο εβδομάδες. ΜΗΝ χρησιμοποιείτε μεγάλα μάρμαρα, πέτρες του ποταμού, κλπ. με το νάνος βάτραχος. Μπορούν εύκολα να σφηνωμένο κάτω από μια μεγάλη πέτρα ή μάρμαρο και να μην είναι σε θέση να επιτύχουν να ανέβουν για τον αέρα .Η Άμμος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθει και να λειτουργήσει αρκετά καλά με νάνο βατράχους. Στο τάισμα μπορεί να τοποθετήσετε ένα μικρό δοχείο και τοποθετήστε όλα τα τρόφιμα σε αυτό το πιάτο. Αυτό διδάσκει επίσης τα βατράχια για να πάνε εκεί για τα τρόφιμα.

 

Τα φυτά προσφέρουν ένα φυσικό περιβάλλον και μια αίσθηση ασφάλειας για νάνους βατράχους. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν ψεύτικα ή πραγματικά φυτά. Εάν χρησιμοποιείτε ψεύτικα φυτά θα ήταν προτιμότερο να είναι από μετάξι φυτά διότι τα πλαστικά φυτά μπορούν να γδάρουν τα βατράχια νάνος. Οι Νάνοι βάτραχοι μπορεί να διατηρηθουν με οποιοδήποτε είδος φυτού διαβίωσης. Δεν είναι καταστροφικά για τα φυτά μέσα στο ενυδρείο. Τα μικρότερα είδη φυτών anubias λειτουργούν πραγματικά καλά με βατράχια νάνος. anubias nana έχει ευρεία παχιά φύλλα που προσφέρουν μεγάλες κρυψώνες για νάνους βατράχους.

 

Κρυψώνες είναι ένα must για νάνους βατράχους. Είναι ντροπαλά πλάσματα και τους αρέσει μια μεγάλη ποικιλία από μέρη για να υποχωρήσουν εκεί. Μικρά αγγεία πήλινα και άλλα με γύρισμένες στις πλευρές τους για να φαίνονται όμορφα σε ένα φυσικό ενυδρείο.

 

Το φιλτράρισμα διατηρεί το νερό καθαρό και οπτικά, αλλά ένα φίλτρο δεν είναι απαραίτητη. Είναι σημαντικό όμως να είναι πολύ μικρής κυκλοφορίας το φίλτρο γιατί είναι ευαίσθητα σε αναταράξεις.

 

Ο φωτισμός είναι επίσης προαιρετική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φθορισμού, πυρακτώσεως ή και καθόλου. Αλλά κλειστά τα φώτα τους τη νύχτα, κρατώντας τα φώτα για 24 ώρες είναι πολύ αφύσικο και ενοχλητικό για αυτούς. Επίσης, ενθαρρύνει την ταχεία ανάπτυξη άλγες.

 

Αφρικανική βάτραχοι νάνος μπορεί να διατηρείται σε ένα ευρύ φάσμα του ρΗ. Κρατάω δεξαμενή βάτραχος νάνος μου σε ουδέτερο pH των 7.0-7.2. Εβδομαδιαίες αλλαγές νερού πρέπει να γίνει για να εξασφαλιστεί καθαρό νερό.

Αφρικανική νάνος Frog Tank

 Διατροφή Απαιτήσεις

Αφρικανική νάνος βάτραχοι ευδοκιμήσουν σε μια ποικίλη διατροφή των ζωντανών, κατεψυγμένα, πάγωμα αποξηραμένα τρόφιμα και σβώλους. Ειδικά σχεδιασμένη μικροσφαιροποιημένης τροφής περιέχει όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν υγιείς και ευτυχισμένοι, αυτό θα πρέπει να χορηγείται ως βάση της διατροφής τους.

Τύποι Τροφίμων

Ζωντανά ιχθύδια guppy: ή οποιοδήποτε είδος των livebearer γόνου

Κατεψυγμένα ή πάγωμα αποξηραμένα Brineshrimp

Κατεψυγμένα ή αποξηραμένα Πάγωμα Bloodworms ή glassworms

HBH Frog και Γυρίνο Bites

Reptomin

gammarus

κατεψυγμένα Beefheart

Κατεψυγμένα ή αποξηραμένα Πάγωμα κριλ ή το μωρό shrmp

Γαιοσκώληκες ή nightcrawlers choped σε μικρά δάγκωμα κομμάτια

Αφρικανική νάνος βάτραχοι μπορούν να φάνε ακριβώς για όλα τα τρόφιμα που ανακτήθηκαν Βάτραχοι Αφρικής θα φάει, εκτός από μικρές ποσότητες και τα κομμάτια.

 Βάλτε το φαγητό στο ίδιο σημείο κάθε φορά και χτυπήστε το γυαλί λίγο ώστε να γίνει ρουτίνα για αυτά το σύνθημα ταίσματος. Σύντομα οι βάτραχοι θα πηγαίνουν στο ίδιο σημείο κάθε φορά,

 To Τάισμα με το χέρι είναι ένας πολύ ευκολότερος τρόπος για να τραφούν οι Αφρικανικοι βάτραχοι Νάνοι. Απλά κρατήστε το φαγητό στα δάχτυλά σας και αυτοί έρχονται να το πάρουν. Με αυτόν τον τρόπο ξέρετε όλα τα βατράχια τρώνε . Είναι εξαιρετικά φιλικά και δεν είναι ντροπαλά με τους ανθρώπους!  

Πληροφορίες

Ο Λογαριασμός μου

Επικοινωνία

  • Σαββίδης Στυλιανός - Υδάτινος κόσμος - Ωδικά πτηνά ενυδρεία
  • ΑΦΜ 046712764, ΔΟΥ Δράμας, Aρ. ΓEMH: 51723719000
  • Κατάστημα 1: Κ. Παλαιολόγου 46 & Περικλέους (πίσω από τoν Κωτσόβολο), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-23126
  • Κατάστημα 2: Βίτσι 9 (πίσω από το ΚΤΕΛ), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-31779
  • savidis1pet@gmail.com

  Facebook PageYouTube Channel