Καλέστε μας στο 2521023126 για Delivery-Διανομή 

 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Το ενυδρείο

Αυτό το άρθρο έχει ως σκοπό την εισαγωγή σας στις τρεις μεγάλες λίμνες της Ανατολικής Αφρικής: Λίμνες Victoria, το Μαλάουι και Τανγκανίκα.

 

Στην περιοχή που είναι γνωστή ως Great Rift Valley της Αφρικής. Η ύφεση αυτή εκτείνεται για περισσότερα από 3.000 μίλια, αρχής γενομένης από τη Συρία και διέρχονται νοτιοδυτική Ασία πριν από την έναρξη νοτιοανατολικής Αφρικής. Αυτή η κοιλάδα είναι οπουδήποτε 18 έως 60 μίλια πλάτος, και κυμαίνεται σε υψόμετρο από 1.300 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας σε 6.000 πόδια. Η κοιλάδα περιέχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Αφρικής, που πλαισιώνεται από τα ηφαίστεια και τα βουνά, συμπεριλαμβανομένου του Mt. Κιλιμάντζαρο, η υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στα 19.340 πόδια.

 

Η κοιλάδα Great Rift σχηματίστηκε περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια στην Αφρική και την Ευρασία συγκρούστηκαν, το οποίο έκανε το φλοιό της γης στην ανατολική Αφρική να πέσει. Η περιοχή στις Λίμνες Μαλάουι και Τανγκανίκα σφυρηλατήθηκαν από το φλοιό της γης ως τεκτονικές πλάκες που μετακινήθηκαν και σχίστηκαν χώρια, σχηματίζοντας μια διάσπαση της γης εκατοντάδες μίλια μακριά.

 

 

 

Το Rift ValleyIn Ανατολική Αφρική η κοιλάδα χωρίζεται σε δύο τμήματα: την Ανατολική Rift και η Western Rift. Η Ανατολική Rift, ή το κύριο τμήμα της κοιλάδας, διασχίζει την Αιθιοπία και στη συνέχεια νότια σε όλη την Κένυα, την Τανζανία, το Μαλάουι και στη Μοζαμβίκη. Λίμνη Μαλάουι έγκειται στον κλάδο Ανατολική Rift. Ακριβώς βόρεια της λίμνης Μαλάουι είναι το δυτικό κλάδο, η οποία εκτείνεται βόρεια κατά μήκος των ανατολικών συνόρων του Ζαΐρ.

 

H Λίμνη Μαλάουι είναι μια αφρικανική Μεγάλη Λίμνη που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της ηπείρου. Η λίμνη είναι περίπου 375 μίλια (604 χλμ) πολύ κατά 53 μίλια (85 χιλιόμετρα) ευρέως, καθιστώντας την την τρίτη μεγαλύτερη στην Αφρική και η όγδοη μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο. Αυτή η μεγάλη βραχώδη λίμνη είναι το σπίτι από τα καλά γνωστά ψάρια αφρικανικές κιχλίδες που είναι ενδημικά της λίμνης. Ένα σύνολο 280 ειδών κιχλίδων έχουν περιγραφεί, αν και οι βιολόγοι έχουν λόγους να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν έως και 500 cichlid είδη που ζουν στη λίμνη.

 

Malawi ενυδρείο

 

Οι Μαλάουι κιχλίδες χωρίζονται σε δύο ομάδες: οι haplochromines τα οποία είναι εκείνα που συχνά παρατηρούνται στο εμπόριο ενυδρείων και οι tilapiines. Εντός της πρώτης ομάδας, Haplochrominae, υπάρχουν δύο υποομάδες. Και οι δύο υποομάδες απαιτούν διαφορετικά περιβάλλοντα που είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη δημιουργία της δεξαμενής. Η πρώτη, γνωστή ως Haps, αποτελείται από ανοικτό νερό και άμμο κατοικία ειδών. Η δεύτερη υποομάδα είναι γνωστή ως τα m'buna, που σημαίνει "rockdwellers".(τους αρέσουν τα βράχια ως σπίτι) Τα ψάρια Mbuna είναι μικρότερα, και τα δύο φύλα είναι συχνά έντονα χρωματισμένα, αν και σε ορισμένα είδη τα θηλυκά μπορεί να είναι καφετί συνολικά. Η δεύτερη ομάδα, οι tilapiines, αποτελείται από το μόνο είδος του υποστρώματος ωοτοκίας στη λίμνη (Tilapia rendalli), και τέσσερα είδη Chambo (Nyasalapia).

 

 

Το νερό στη λίμνη Μαλάουι είναι ελαφρώς αλκαλικό με ένα ρΗ που κυμαίνεται 7,7 έως 8,6, ένα dH 6-10, και μια αγωγιμότητα 210-285 μS εκατοστά. Δεδομένου τροπικό γεωγραφικό πλάτος του, το νερό της λίμνης είναι γενικά ζεστό, που έχει μία επιφανειακή θερμοκρασία που κυμαίνεται από 75 έως τους 84 ° F (24 έως 29 ° C), με μια βαθιά θερμοκρασία ύδατος περίπου 72 ° F (22 ° C)

 

 

 

Μαλάουι Tank

 

Οι Mbuna κιχλίδες θα απαιτήσουν ένα ενυδρείο με ενσωματωμένο επάνω βραχώδες περιβάλλον, δεδομένου ότι χρησιμοποιούν σπηλιές για αναπαραγωγή και ως boundery δείκτες για τον εορτασμό της επικράτειάς τους. Μερικά καλά πετρώματα είναι πετρώματα ποταμού, σχιστόλιθο και ασβεστόλιθο (ασβεστόλιθος θα κρατήσει στην μνήμη το νερό). Ως υπόστρωμα, άμμο και / ή χαλίκι μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα αμμώδες υπόστρωμα αντί χαλίκι καθώς δίνει μια πιο φυσικό περιβάλλον.

 

 

Haps κιχλίδες θα απαιτήσει αρκετό ελεύθερο χώρο για κολύμπι με μόνο μερικές πέτρες ή πέτρες διάσπαρτα στο δάπεδο της δεξαμενής. Είναι λιγότερο επιθετικές από τις Mbuna κιχλίδες και δεν χρειάζονται σπηλιές. Και πάλι, η άμμος θα κάνει ένα τέλειο υπόστρωμα.

 

ψάρια:

 

Λίμνη Μαλάουι cichlids

 

φυτά:

 

Είδος Vallisneria είναι οι μόνες διαθέσιμες εγκαταστάσεις ξέρω (Vallisneria είναι εγγενές στην Μαλάουι και Τανγκανίκα). Εκείνοι που είναι πρόθυμοι να είναι πιο μαλακοί με τους κανόνες του βιότοπου θα μπορούσαν επίσης να προσθέσουν μερικά φυτά annubias τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά επίσεις.

 

Λίμνης Τανγκανίκα Βιοτόπos

 

Η λίμνη Tanganyika είναι μια αφρικανική Μεγάλη Λίμνη εκτιμάται ότι θα είναι η δεύτερη ή τρίτη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο σε όγκο. Αυτή η μεγάλη βραχώδη λίμνη είναι επίσης γνωστό ότι είναι η δεύτερη βαθύτερη λίμνη (1.470 μ.), δίπλα στο L. Βαϊκάλη στη Σιβηρία και το μεγαλύτερο στον κόσμο (670 χλμ.). Σχεδόν το 1/6 του παγκόσμιου γλυκού νερού που περιέχονται σε αυτό το 9-12.000.000 ετών λίμνη.

 

 

Βρίσκεται κατά μήκος της Ανατολικής Αφρικής Rift, λίμνη Τανγκανίκα είναι το σπίτι σε μια μεγάλη ψαριών. Σύμφωνα με Widipedia, τουλάχιστον 250 είδη κιχλίδων και 150 μη-cichlid είδη κατοικούν στη λίμνη. Σχεδόν όλοι (98%) των Tanganyikan ειδών κιχλίδων δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο εκτός της λεκάνης απορροής λίμνη Τανγκανίκα. Η λίμνη περιέχει επίσης μία από τις μόνο μέδουσες του γλυκού νερού, πολλά μαλάκια, σφουγγάρια, και τα υδρόβια φίδια που είναι ενδημικά, όπως καλά.

 

Η λίμνη Tanganyika είναι μια μεγάλη λίμνη με πολλά διαφορετικά ενδιαιτήματα. Η βραχώδης ακτή, το ανοικτό νερό και ο αμμώδης βυθός είναι μερικά από αυτά.

 

Η πρώτη, η ρηχή βραχώδη ακτή χαρακτηρίζεται από την παρουσία των πετρωμάτων σε μια αμμώδη substrat. Πετρώματα στον τομέα αυτό μπορεί να ποικίλουν σε μέγεθος, από μικρά βότσαλα σε μεγαλύτερες πέτρες, όπως μπάλες ποδοσφαίρου.

 

Βαθύτερα στη λίμνη είναι η αμμώδης βιότοπο, όπου μπορούμε να βρούμε άμμο-κατοικία, κέλυφη ως κατοικία μικρών κιχλίδων και σχολική εκπαίδευση ειδών. Αυτή η περιοχή χαρακτηρίζεται από μεγάλες αμμώδεις επιφάνειες, λίγες πέτρες εδώ και εκεί και μια πληθώρα από εγκαταλελειμμένα κελύφη σαλιγκαριών.

 

Ο ανοιχτή υγρότοπος είναι φυσικά πολύ μεγάλος. Τεράστια κοπάδια ψαριών συχνά κολυμπούν σε αυτόν τον τομέα. Λίγα cichlid είδη ζουν στο ύπαιθρο.

 

 

Το νερό στη λίμνη Τανγκανίκα είναι αλκαλικό, με pH που κυμαίνεται 7,8 έως 8,8 και είναι μεσαίας σκληρότητας με dH 7 έως 11. Το νερό της λίμνης είναι γενικά θερμό, με επιφανειακή θερμοκρασία που κυμαίνεται 73 έως 88 ° F (23 έως 31 ° C). Ωστόσο, τα περισσότερα είδη ψαριών κατοικούν περιοχές με θερμοκρασία 75-84 ° F (24-29 ° C).

 

 

 

Η Tanganyika Tank

 

Όπως κάθε ενυδρείο βιότοπος, ένας βιότοπος Tanganyika, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό οικοσύστημα. Όπως προαναφέρθηκε, πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα είναι παρόντες σε αυτή τη μεγάλη λίμνη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, Tanganyika cichlids θα πέσει σε δύο ή τρία σενάρια: βραχώδης, ανοικτό νερό ή άμμο περιβάλλον.

 

 

Για Tanganyika cichlids που κατοικούν βραχώδεις περιοχές της λίμνης, το ενυδρείο βιότοπος θα πρέπει να δημιουργηθεί με την αφθονία των βράχων, σηράγγων, ρωγμές, σπηλιές και προεξοχές για να χρησιμεύσει ως τόπων ωοτοκίας και, το πιο σημαντικό, κρυψώνες για τα ψάρια για να μην παρενοχλούνται. Κάθε ψάρι θα δημιουργήσει την επικράτειά του, έτσι είναι σημαντικό να υπάρχει ένα καταφύγιο για κάθε ψάρι. Ο κοραλλιογενής άμμος κάτω θα πρέπει να χρησιμοποιήτε για να ρυθμίζει το νερό σε αλκαλικό επίπεδο και τα Julidochromis chchlids είναι κοινά σε αυτό το βιότοπο.

 

 

 

Μερικά άλλες κιχλίδες από την περιοχή αυτή είναι Neolamprologus multifasciatus, Neolamprologus brevis, Ν. occellatus, Ν. mealegrise, Ν. caudopunctatus, Ν. signatus, Altolamprologus compressiceps και Α. calvus.

 

Στον ανοιχτό υγροβιότοπο θα πρέπει να παρέχει αρκετό ελεύθερο νερό για να κολυμπούν. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα είδη λίμνη Τανγκανίκα, τα αρσενικά κιχλίδες από αυτό το περιβάλλον, δεν θα χρειάζεται καμία διακόσμηση, πέτρες ή άμμο για τα εδάφη τους. Ωστόσο,τα θυληκά θα χρειάζονται κάποιες κρυψώνες όπου μπορούν να κρύβονται.Ένα αμμώδες υπόστρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μιμούνται τις φυσικές συνθήκες της λίμνης. Κιχλίδες από αυτό το περιβάλλον περιλαμβάνουν: Cyprichromis leptosoma, Γ. microlepidotus, Γ. pavo, Γ. sp. leptosoma jumbo και Γ. sp. "Zebra".

 

Η χημεία του νερού θα πρέπει να ταιριάζει με αυτό της λίμνης, με θερμοκρασία 75-84 ° F (24-29 ° C), με pH 7,5 έως 9,0, και σκληρότητα του νερού 7-18 dH.

 

ψάρια:

 

Η λίμνη Tanganyika cichlids, συμπεριλαμβανομένων κέλυφος σαλιγκαριού-κάτοικοι, Synodontis, Afromastacembelus χέλια, Τανγκανίκα Rainbowfish.

 

 

 

φυτά

 

 

 

Το Είδος Vallisneria είναι οι μόνες διαθέσιμες γνωστές εγκαταστάσεις (Vallisneria είναι εγγενές στην Μαλάουι και Τανγκανίκα). θα μπορούσατε κατ εξαίρεσιν επίσης να προσθέσετε μερικά φυτά annubias.

 

www.savidis-pet.gr

Πληροφορίες

Ο Λογαριασμός μου

Επικοινωνία

  • Σαββίδης Στυλιανός - Υδάτινος κόσμος - Ωδικά πτηνά ενυδρεία
  • ΑΦΜ 046712764, ΔΟΥ Δράμας, Aρ. ΓEMH: 51723719000
  • Κατάστημα 1: Κ. Παλαιολόγου 46 & Περικλέους (πίσω από τoν Κωτσόβολο), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-23126
  • Κατάστημα 2: Βίτσι 9 (πίσω από το ΚΤΕΛ), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-31779
  • savidis1pet@gmail.com

  Facebook PageYouTube Channel