Καλέστε μας στο 2521023126 για Delivery-Διανομή 

 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Σκυλιά και Γάτες

Είναι πολύ πιθανόν ότι κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα συμπεριφοράς του ζώου του,αυτό μπορεί να οφείλετε σε διάφορους λόγους κακή εκπαίδευση,ενηλικίωση,προβληματικό περιβάλλονκ.α.. Η κατανόηση του γιατί το σκυλί μας συμπεριφέρεται με το συγκεκριμένο τρόπο και το πώς να χειριστούμε σωστά την κάθε κατάσταση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων. Εδώ σας δίνω μερικές βασικές κατευθύνσεις που αποδεικνύονται χρήσιμες σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις.

 

1) Φροντίστε νσ έχετε πάντα μαζί σας το λουρί του ,ακόμα και για μικρές αποστάσεις. Με το να βάλετε το σκυλί στο λουρί, ελέγχετε τις κινήσεις του. Για πολλά σκυλιά το «φόρεμα» του λουριού σημαίνει εργασία, όχι παιγνίδι, και αυτό βοηθάει. Ένα σκυλί δεμένο στον οδηγό (λουρί) δεν μπορεί να τρέξει, να κυνηγήσει ανθρώπους ή άλλα ζώα και ο ιδιοκτήτης του έχει την δυνατότητα με ηρεμία να το βοηθήσει να καταλάβει τι πρέπει να κάνει και πώς να φερθεί.

 

2) Μάθε να ακούς όχι με τα αυτιά σου, αλλά με όλες σου τις αισθήσεις. Η επιλογή του πότε θα μηλίσεις και τι θα πείς δίνουν στις λέξεις μεγαλύτερη αξία για τον ποιοδήποτε οργανισμό σε ακούει.Να είσαστε θετικός. Αντί να φωνάζετε «ΜΗ !!!!» , προσπαθήσετε να πείτε στο σκυλί σας να κάνει κάτι που ξέρει καλά (π.χ. το Κάτσε, το Πάμε). Αυτή η θετική προσέγγιση σημαίνει ότι θα έχετε την δυνατότητα να ανταμείψετε πλούσια το σκυλί σας για την καλή του συμπεριφορά αντί να του φωνάζετε , να το φοβερίζετε κ.λ.π. Για παράδειγμα ένα σκυλί που «Πηδάει πάνω σε κόσμο» μπορεί να του ζητηθεί να «Κάτσει» και να το επιβραβεύσουμε για αυτό.διάφορες λιχουδιες επιβράβευσης εδώ

 

  1. Επιτρέψτε στο σκυλί να είναι σκυλί. Συχνά, αυτό που αρκετοί ιδιοκτήτες θεωρούν πρόβλημα είναι απλώς φυσιολογική συμπεριφορά σκύλου που οι άνθρωποι θεωρούν δυσάρεστη και ενοχλητική. Για παράδειγμα, το Σκάψιμο είναι φυσιολογική σκυλίσια δραστηριότητα αλλά ενοχλητική για τον περήφανο ιδιοκτήτη του κήπου. Αντί να φωνάζουμε και να τιμωρούμε το σκυλί μας, ίσως είναι πιο ευγενικό, εύκολο και έξυπνο να δώσουμε μια συγκεκριμένη περιοχή του κήπου μας όπου κρύβουμε κάποιες λιχουδιές για να το κάνουμε πιο ελκυστικό στο σκυλί και όπου αυτό μπορεί να σκάβει και βεβαίως το επιβραβεύουμε που σκάβει τον «δικό» του κήπο.

 


  1. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δεχτούμε να “χάσουμε” λίγο χώρο αλλά να κερδίσουμε χαρά και σωστή ανατροφή.
   Όταν οι φυσιολογικές συμπεριφορές του σκυλιού σας είναι αντίθετες με αυτές που εσείς θέλετε, πρέπει να είσαστε δημιουργικοί και να βρίσκετε κατάλληλες διεξόδους / λύσεις και για το σκυλί και για σας.

 

 

4) Η συνέπεια είναι σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης. Είναι άδικο για το σκυλί σας να αλλάζετε τους κανόνες σας ανάλογα με το τι φοράτε, ποιος είναι ο επισκέπτης σας ή ανάλογα με τα κέφια σας. Αν επιτρέπετε στο σκυλί σας να ανεβαίνει στο καναπέ σας , θα τον μπερδέψετε όταν του φωνάξετε / μαλώσετε επειδή η θεία σας η Πηνελόπη που σας επισκέπτεται δεν εγκρίνει την συμπεριφορά και δεν της αρέσουν οι τρίχες στα έπιπλα. Όταν του επιτρέπετε / μαθαίνετε να πηδάει πάνω σας όταν φοράτε τις φόρμες σας, μην εκπλαγείτε όταν δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά με το κουστούμι σας.

 

5) Κάνετε το σκυλί σας να κερδίζει με την αξία του αυτό που θέλει. Αν και σε όλους μας αρέσει το τζάμπα, το σκυλί σας δεν θα σκεφτεί ότι είσαστε υπέροχος επειδή του δίνετε τα πάντα όταν αυτό το «απαιτεί». Στην πραγματικότητα, αυτό συχνά δημιουργεί προβλήματα αφού στα «μάτια» του είσαστε κάποιος που σας «εκπαιδεύει» να κάνετε ότι αυτό θέλει και όποτε του αρέσει. Μάθετε στο σκυλί σας να κάνει κάτι καλό και μετά να το ανταμείβετε. Έτσι εσείς είσαστε ο κύριος του παιγνιδιού.

 

6) Να είσαστε σαφείς. Οι ιδιοκτήτες συχνά μπερδεύουν τα σκυλιά με το να αλλάζουν τις εντολές ή τα σινιάλα, να επαναλαμβάνουν συνεχώς μια εντολή χωρίς να δείχνουν στο σκυλί τι εννοούν, και το χειρότερο, να νομίζουν ότι το σκυλί καταλαβαίνει αλλά από καπρίτσιο δεν εκτελεί.
Όταν δεν είσαστε σίγουροι, με ευγενικό, θετικό τρόπο δείξετε στο σκυλί ακριβώς τι θέλετε να κάνει, δίνοντας την εντολή με ήρεμο τρόπο ακριβώς την ίδια στιγμή (σημαντικό)έτσι ώστε να μπορέσει να συνδυάσει πράξη & εντολή / σινιάλο και ακριβώς μετά επιβραβεύστε το σκυλί σας για την επιτυχία του (και την δική σας).
Θυμηθείτε ότι ενώ εμείς χρησιμοποιούμε λέξεις για να επικοινωνούμε, τα σκυλιά είναι αυθεντίες στο να διαβάζουν την γλώσσα του σώματος. Αν η γλώσσα του σώματός σας λέει το Α πράγμα αλλά η φωνή σας το Β πράγμα, οι πιθανότητες είναι ότι το σκυλί θα κάνει το Α. Για αυτό κάποιες φορές που μαλώνουμε λέγοντας «Μη, Μη!!» στο σκυλί μας μαλώνοντας το, κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο και σκύβοντας προς το μέρος του, αυτό μας απαντάει με ένα παιχνιδιάρικο γάβγισμα-η στάση του σώματός μας είναι σαν να το προσκαλούμε για παιχνίδι (στην γλώσσα των σκύλων). Διαβάστε το περίφημο βιβλίο «Σήματα Ηρεμίας, Η Γλώσσα των Σκύλων» της κορυφαίας εκπαιδεύτριας Τουρίντ Ρουγκάς.

 

7) Άσκηση, Άσκηση, Άσκηση! H πιο συχνή αιτία προβλημάτων είναι η ανία και η έλλειψη επαρκούς και σωστής άσκησης. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε δωρεάν ιδέες για υπέροχες ομαδικές δραστηριότητες με σκυλιά που μπορείτε να συμμετέχετε. Ενώ εσείς δουλεύετε ή πάτε βόλτα με τους φίλους σας το σκυλί δεν έχει τι να κάνει και οι ανάγκες του για σωματική άσκηση δεν καλύπτονται. Η αυλή του ή το διαμέρισμα του είναι βαρετά πια και ελάχιστοι σκύλοι ασκούνται από μόνοι τους χωρίς την αλληλοεπίδραση με το αφεντικό τους.
Αφιερώστε λίγο χρόνο να παίξτε με το σκυλί σας. Περπατήστε στο δάσος, στην παραλία (όπου επιτρέπεται), παίξετε στο σπίτι, στην αυλή μαζί του.Παιχνίδια σκύλου εδώ

 

8) Δώστε του άσκηση για το μυαλό του. Στο savidis-pet.gr συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να δίνουν το 1/3 της τροφής του σκυλιού τους υπό μορφής ανταμοιβής μέσω κάποιας μορφής άσκησης. Υπάρχουν διάφορα παιχνίδια που μπορούν να κρατήσουν το σκυλί σας απασχολημένο εποικοδομητικά. Εκπαιδεύστε το σκυλί σας στην Βασική Υπακοή, σε ασκήσεις ιχνηλασίας, Agility, Dog Dancing, Tricks, Frisbee). Βάλτε ποιότητα στην ζωή του και στην σχέση σας. Έτσι το βοηθάτε να «κάψει» την πλεονάζουσα ενέργεια και εξασκεί και το μυαλό του.

 

9) Καταλάβετε την «γενετική κληρονομιά» του σκύλου σας. Το αν έχετε ένα Μπηγκλ, Σαμογιέτ ή Λάμπραντορ είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί έχει «φτιαχτεί» το σκυλί σας. Οι ιδιοκτήτες συχνά λησμονούν ή δεν γνωρίζουν ότι συμπεριφορές όπως το κυνήγι ή το δάγκωμα, η φύλαξη ή το γάβγισμα, η άμυνα και η προστασία είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων και προσεχτικών επιλεγμένων (από τους εκτροφείς) ιδιοτήτων / χαρακτηριστικών των σκύλων.
Διαβάστε για το ιστορικό της φυλής του σκύλου σας. Μιλήστε σε ανθρώπους (εκπαιδευτές, εκτροφείς ) που γνωρίζουν για την φυλή του σκυλιού σας. Ίσως ανακαλύψτε ότι οι τάσεις του (ενοχλητικές και ευχάριστες) είναι αυτές που τον κάνουν αυτό που είναι. Μετά μπορείτε να δείτε πως είναι καλύτερα να δουλέψτε πάνω στα ένστικτά του και που χρειάζεται να επικεντρώσετε τις εκπαιδευτικές σας προσπάθειες.

 

 


  1. Εκπαιδεύσετε το σκυλί σας. Κάθε σκυλί θα πρέπει να εκπαιδευτεί στις βασικές συμπεριφορές υπακοής. Αλλά τα σκυλιά δεν γεννήθηκαν γνωρίζοντας πώς να συμπεριφέρονται σε ανθρώπινο περιβάλλον. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει βία στην εκπαίδευση του καλύτερού σας φίλου. Πείτε όχι στους πνίχτες, απειλές, τραβολογήματα, σπρωξίματα , ηλεκτροσόκ κ.λ.π. Μην πιστεύετε στο « κάντο για το καλό του», «Σωστή χρήση του πνίχτη», «μόνο μερικές φορές», «σπάσε του τον τσαμπουκά» και άλλα παρόμοια …«μαργαριτάρια». Μην αφήνετε τα μικρά προβλήματα να μεγαλώνουν. Επικοινωνήστε σήμερα με έναν επαγγελματία θετικό εκπαιδευτή. Η έγκαιρη επέμβαση προλαβαίνει την σπίθα από το να γίνει πυρκαγιά. Η πρόληψη είναι ακόμη καλύτερη.

 


  1. Ερμηνεύοντας τη συμπεριφορά των ζώων


   Όταν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα κατοικίδιά τους κάνουν πράγματα απλά και μόνο για να τους εκνευρίζουν, αυτό συχνά μειώνει τη διάθεσή τους να ασχοληθούν με το πρόβλημα και προκαλούν συναισθήματα θυμού προς το ζώο.

 

Πληροφορίες

Ο Λογαριασμός μου

Επικοινωνία

 • Σαββίδης Στυλιανός - Υδάτινος κόσμος - Ωδικά πτηνά ενυδρεία
 • ΑΦΜ 046712764, ΔΟΥ Δράμας, Aρ. ΓEMH: 51723719000
 • Κατάστημα 1: Κ. Παλαιολόγου 46 & Περικλέους (πίσω από τoν Κωτσόβολο), Δράμα
 • Τηλ: +30. 25210-23126
 • Κατάστημα 2: Βίτσι 9 (πίσω από το ΚΤΕΛ), Δράμα
 • Τηλ: +30. 25210-31779
 • savidis1pet@gmail.com

  Facebook PageYouTube Channel