Καλέστε μας στο 2521023126 για Delivery-Διανομή 

 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Κουνελάκια - Μικρά ζωάκια

ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ-ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ-ΤΡΩΚΤΙΚΑ

*Στα καταστήματα μας τρέχουν συνεχείς προσφορές και εκπτώσεις προϊόντων από τις εταιρείες που συνεργαζόμαστε.
*Όλα τα ζωάκια που αναφέρονται προέρχονται από αναπαραγωγές σε εκτροφεία σύμφωνα με τους νόμους που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα.

  1. Χάμστερ
  2. Κουνελάκια
  3. Ινδικά χοιρίδια
  4. Σκιουράκια
  5. Τζιτζιλα(Chichilla)
  6. Nυφίτσες ( Ferets)

 

Χάμστερ


Τα χάμστερ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια ζώα στον κόσμο, και είναι σίγουρα το δημοφιλέστερο κατοικίδιο ζώο από την οικογένεια τρωκτικών. Τα χάμστερ είναι επίσης σχετικά ανέξοδα και εύκολο να φροντιστούν. Ένα χάμστερ κάνει συνήθως ένα ιδανικό κατοικίδιο ζώο για τα παιδιά .

Η μέση διάρκεια ζωής ενός χάμστερ είναι περίπου 2-4 έτη, και για αυτόν τον λόγο μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η φροντίδα για ένα χάμστερ είναι ένας καλός τρόπος για ένα παιδί να μάθει τελικά να αντιμετωπίζει την απώλεια.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη χάμστερ, αλλά αυτό που κρατιέται συνηθέστερα ως κατοικίδιο ζώο είναι η χαριτωμένη συριακή φυλή χάμστερ. Tα επόμενα δημοφιλή χάμστερ είναι τα μίνι χάμστερ τα οποία μεγαλώνουν μέχρι 10-12 πόντους, αυτοί οι μικροί χαριτωμένοι φίλοι μπορούν να ζήσουν μαζί και με άλλα είδη μίνι χάμστερ και με εξαιρέσεις ακόμα και με μεγάλο χάμστερ. Επίσης δημοφιλή γίνονται και στην Ελληνική αγορά τα Glider όπως στην παρακάτω φωτό.

Η μεγάλη οικογένεια της παρακάτω φωτό είναι τα γνωστά Ρώσικα ή μίνι χάμστερ.

Αποκτώντας το παιδί ένα χάμστερ είναι του δίδεται μια σπουδαία ευκαιρία να γίνει πιο υπεύθυνο έχοντας στα χέρια του μια ζωή.
Τα χάμστερ είναι τύπος τρωκτικών και ανήκουν στην τάξη Cricetinae η οποία περιλαμβάνει 18 είδη, προέρχονται από την μέση Ανατολή και την νοτιοανατολική Ευρώπη και έγιναν πολύ γρήγορα δημοφιλή ως κατοικίδια γιατί εκπαιδεύονται και αναπαράγονται πολύ εύκολα στα κλουβιά τους.

Τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη είναι τα εύσωμα golden hamster αρκετά πιο μικρά όμως από τα ινδικά χοιρίδια (Guinea Pigs) και είναι εξίσου χαριτωμένα και κοινωνικά.

Φροντίδα του χάμστερ

Τα χάμστερ είναι πανεύκολα στην φροντίδα τους και στον χειρισμό τους και σχετικά είναι από τα πιο ανέξοδα ζωάκια γι’ αυτό ακόμη και παιδιά μπορούν να τα έχουν και τα φροντίζουν.Στο εμπόριο διατίθενται πολλές λιχουδιές και τροφές που τα χάμστερ ξετρελένονται αλλά τους αρέσουν και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά επίσης.Υπάρχουν πολλά είδη χάμστερ που διαφέρουν σε μέγεθος ,σε χρώμα μαύρα , άσπρα , κίτρινα , καφέ , γκρίζα και παραλλαγές χρωμάτων μεταξύ τους ,αλλά και μακρύτριχα (μαλλιαρά) και κοντότριχα.Κλουβιά για χάμστερΤα χάμστερ αρέσκονται σε ένα ευρύχωρο περιβάλλον γιατί από την φύση τους έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν ακόμη και μίλια σε ένα βράδυ. Έτσι είναι πολύ καλό να υπάρχει στο κλουβί και μια ρόδα για να γυμνάζονται και να εκτονώνονται όταν δεν τα έχουμε να παίζουν ελεύθερα.Στην περίπτωση που τα αφήσουμε να κάνουν βόλτες ελεύθερα ,να συμβαίνει μόνο ελεγχόμενα για να μη χαθούν ή κρυφτούν στο σπίτι.

Επίσης είναι πολύ θετικό να υπάρχουν διάφορα επίπεδα και σκάλες, σωληνώσεις, σπιτάκιακαι άλλα παιχνίδια από ξύλο και άλλα υλικά ώστε να είναι ενδιαφέρον ο χώρος τους και να μη πλήττουν.Φυσικά όταν ο χώρος τους είναι πολύπλοκος σε αντικείμενα έχει και πολύ πλάκα να τα παρακολουθούμε να παίζουν μεταξύ τους!Τέλος διατίθενται βιβλία στα ελληνικά για περισσότερες πληροφορίες.

 

Μίνι κουνελάκια (νάνοι)

Τα μίνι κουνελάκια είναι μια ποικιλία κουνελιών τα οποία δεν μεγαλώνουν πολύ και το βάρος τους κυμαίνεται μεταξύ των 600- 1500γρ. ενώ η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη από τα κοινά και φτάνει μέχρι τα 8 και 12 χρόνια.Τους αρέσει πολύ η καθαριότητα και αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας για αυτήν και το τρίχωμα τους το οποίο καλό είναι να το χτενίζουμε με ειδικές χτένες για να μην αδυνατίσει.Διαθέτουν εκπληκτική ακοή 360 μοιρών αλλά και όσφρηση αφού μόνο 100 εκατομμύρια ειδικών κυττάρων όσφρησης βρίσκονται στα ρουθούνια τους.Είναι ιδανικά κατοικίδια γι’ αυτούς που θεωρούν τα σκυλιά και τις γάτες μεγάλη ευθύνη και δεν έχουν χρόνο να τα διαθέσουν αλλά θέλουν ένα μεγαλύτερο κατοικίδιο ζωάκι από τα χάμστερ ή τα ινδικά χοιρίδια.Είναι πολύ τρυφερά ζωάκια και πραγματικά αξιολάτρευτα και χάριν της περιέργειας που έχουν και της διάθεσης για παιχνίδι ο χρόνος μαζί τους περνάει πολύ ψυχαγωγικά αρκεί να μην τα αντιμετωπίζουμε σαν παιχνίδι, ώστε να διασκεδάζουν και τα κουνελάκια αλλιώς σε διάφορα πολυκαταστήματα διατίθενται και συνθετικά με μπαταρίες!!Κάθε κουνελάκι έχει και τον δικό του χαρακτήρα, έτσι μερικά είναι πιο ατίθασα πιο παιχνιδιάρικα, άλλα είναι πιο έξυπνα και εκπαιδεύονται καλύτερα στην καθαριότητα όταν τα έχουμε ελεύθερα μερικά είναι πιο ζημιάρικα ίσως και θέλουν εποπτεία για να μη ροκανίσουν κάποιο έπιπλο ή περάσουν τις γαρδένιες για μεσημεριανό!

Διατροφή

Η τροφή των κουνελιών πρέπει να είναι πλούσια σε ίνες και φτωχή σε θρεπτικά συστατικά, και αυτό γιατί τρώνε συνέχεια από το πρωί ως το βράδυ και ανάλογα την εποχή καλό είναι να του δίδεται η σωστή τροφή ώστε να έχει και σταθερότερη συμπεριφορά.Η διατροφή τους είναι πανεύκολη αφού τους αρέσουν τα λαχανικά και τα  δημητριακά τα οποία υπάρχουν και έτοιμα αφυδατωμένα στο εμπόριο για περισσότερη ασφάλεια επειδή αρκετά είδη λαχανικών είναι δύσπεπτα και προκαλούν φουσκώματα όπως το άσπρο λάχανο, το φριζέ το, κόκκινο και άλλα.Τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα κουνελάκια και όχι άδικα Αφού είναι πραγματικά τόσο χαριτωμένα ειδικά όταν είναι μωράκια. Φυσικά για όσους διαθέτουν αυλή ή μεγάλη βεράντα είναι ιδανική μια κατασκευή ή έτοιμη ολοκληρωμένη κλούβα από την ferplast και άλλες εταιρείες , μια μικρή πόλη κουνελιών έτοιμη για παιχνίδι!Τέλος διατίθενται βιβλία στα ελληνικά για περισσότερες πληροφορίες.

 

Ινδικά χοιρίδια (guinea pigs)

Τα ινδικά χοιρίδια προέρχονται από την Νότιο Αμερική και οι Ίνκας τα διατηρούσαν πρώτοι ως κατοικίδια είναι από τα πιο όμορφα κατοικίδια και έχουν διάρκεια ζωής μέχρι 9 χρόνια με μέσο όρο 6-7. ανήκουν στα τρωκτικά που σημαίνει τους αρέσουν επίσης να ροκανίζουν. Έτσι η απόφαση να το φέρετε στο σπίτι σας θα πρέπει να ληφθεί σύσσωμη.Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία στους χρωματισμούς (καφέ, κοκκινωπά μαύρο ,άσπρο ,γκρί κ.α. ) και στο τρίχωμα (κατσαρά, σγουρά, ίσια).Τα ινδικά χοιρίδια γεννιούνται με γούνα και τα μάτια τους ανοικτά, δεν είναι σαν τα χάμστερ και τα κουνελάκια που γεννιούνται χωρίς τρίχωμα και αβοήθητα, χωράνε άνετα στην παλάμη του χεριού όταν είναι μωρά και τα πόδια τους δείχνουν δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το σώμα τους ! Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και αυτό σημαίνει πολύ όρεξη για φαγητό, το κυριότερο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι πρέπει να έχουν μια ειδική πέτρα ασβεστίου στο κλουβί τους για να τρίβουν τα δόντια τους αλλιώς τα δόντια μεγαλώνουν σε τέτοιο βαθμό που το εμποδίζουν να φάει μέχρι να δυστυχώς καταλήξει.Eating.jpg (22201 bytes) Στο εμπόριο διατίθενται άφθονες τροφές και λιχουδιές ώστε να μην τους συμβεί ανεπάρκεια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά καθώς ειδικά την βιταμίνη C που ο οργανισμός τους δεν μπορεί εύκολα να συνθέσει.Και φυσικά τους αρέσουν πολύ τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως αναφέρει και ο παρακάτω πίνακας:

γλυστρίδα

βρώμη

καρότα

μήλα

Γλυκές πιπεριές

λάχανα

βατόμουρα

κεράσια

γρασίδι

clover

ντομάτες

μαρούλια

μπρόκολο

πορτοκάλια

φράουλες

Αχλάδια

Η πιο αγαπημένη ενασχόληση του cavie όπως το λένε και αλλιώς λόγω της αρέσκειας του να κρύβεται σε φωλιές μικρές σπηλιές είναι να τρώει! από όρεξη άλλο τίποτα δηλαδή , έτσι αν του συμβεί κάποια αδιαθεσία ή ασθένεια θα το καταλάβετε στα σίγουρα επειδή θα κόψει κατευθείαν ρυθμό!Τέλος διατίθενται βιβλία στα ελληνικά για περισσότερες πληροφορίες.

 

Σκιουράκια

Τα σκιουράκια της φωτογραφίας παρακάτω ονομάζονται Eutamias Sibiricus είναι εξωτικό είδος και κατάγεται συγκεκριμένα από την Ασία ενώ συγγενεύει με την οικογένεια Tamias της Βόρειας Αμερικήςκαι από αυτά εμπνεύστηκε ο Oυόλτ Ντίσνεϋ και δημιούργησε τους πολύ δημοφιλείς μικρούς ήρωες Τσίπ και Ντέιλ.Έχουν πολύ παιχνιδιάρικο χαρακτήρα και σφίζουν από ενέργεια ειδικά τους ανοιξιάτικους μήνες. Δεν έχουν συνεπώς καμιά συγγένεια με τους δικούς μας σκίουρους στα δάση γι’ αυτό και δεν αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες κρύου ή ζέστης (καύσωνα κοντά σε ήλιο).Ανήκει και αυτό στο είδος των τρωκτικών η οποία λέξη προέρχεται από το λατινικό «roere» που σημαίνει ροκανίζω ,αυτό συνεπάγεται ένα πολύ αποτελεσματικό και εξελιγμένο συνδυασμό από κοπτήρων και γνάθιων δοντιών ικανών να δουλεύουν ασταμάτητα.Είναι όμως πολύ κοινωνικά και φιλικά και δεν πρόκειται να δαγκάσουν κάποιον εκτός αν επιχειρήσει να τα εγκλωβίσει στην παλάμη του.Είναι σίγουρο ότι θα τον αγαπήσετε και μόνο που θα τον δείτε να σας κοιτάζει με αυτό το ερευνητικό και λαμπερό βλέμμα του που κρύβει ένα χαρακτήρα αγνό ιδανικό για παιχνίδι και συντροφιά.Έχουν υπάρξει μέχρι και πειραματικές συμβιώσεις σκίουρων με καναρίνια και άλλα πουλιά σε μεγάλες κλούβες με επιτυχία αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να παρακολουθούνται στην αρχή για σιγουριά.ΔιατροφήΣαν γνήσιος σκίουρος του αρέσει πολύ να τρώει διάφορες λιχουδιές γι’ αυτό και στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά ασφαλή προϊόντα ώστε να μην τους λείψει τίποτα σε γεύσεις και θρεπτικά συστατικά καθώς είναι εξωτικά ζώα και έχουν και κάποιες ιδιαίτερες ανάγκες.Και φυσικά τους αρέσει πολύ να κρύβουν το φαγητό τους σε διάφορα σημεία και αποθηκεύουν όσο μπορούν στους σάκους τους (μάγουλα) για να το φάνε αργότερα με την ησυχία τους μια συνήθεια που αποκτούν από γενιά σε γενιά.Όπως όλα τα ζωντανά έτσι και οι σκίουροι έχουν κάποιες προτιμήσεις σε τροφές καλό είναι όμως να μην του χορηγούνται αποκλειστικά και σε ποσότητες , για να μη παχαίνει και χάσει την φυσική του κατάσταση.Ευτυχώς οι παρασκευάστριες εταιρείες τροφών φρόντισαν να διαθέσουν και αποκλειστικά προϊόντα για τον Ασιατικό σκίουρο αλλά φυσικά είναι καλό να του δίνουμε και φρέσκα φρούτα.Ποτέ δεν πρέπει να του χορηγούμε αλατισμένα προϊόντα και διάφορα πικάντικα του εμπορίου που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Κάποιες τροφές αγαπημένες και θρεπτικές για τον σκίουρο τα οποία περιέχονται και σε πολλές έτοιμες τροφές είναι και οι παρακάτω:

Βελανίδια

Κουκουνάρια

Αμύγδαλα

Κεράσια

Ροδάκινα

Καρύδια

Σταφίδες

Ηλιόσπορος

Φράουλες

Πεπόνι

Φουντούκια

Φιστίκια

Καϊνίτη

Μήλα

Μανταρίνια

Για να καταλάβετε καλύτερα τον σκίουρο σας πρέπει να πληροφορηθείτε πως συμπεριφέρεται στην φύση γιατί αυτά τα χαρακτηριστικά το ακολουθούν γονιδιακά κάποια εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης.Οι σκίουροι είναι ημερόβια ζώα και η καθημερινή τους ζωή διαφέρει ανάλογα την εποχή του χρόνου, τους αρέσει να βουτούν και να πιτσιλιούνται στο νερό καθώς και να παίρνουν ένα μεσημεριανό υπνάκο και μετά να συνεχίζουν το παιχνίδι μέχρι το σούρουπο.Στην επικοινωνία μεταξύ τους και στο παιχνίδι τα κουνήματα της ουρά παίζουν σημαντικό ρόλο, είναι όμως ευαίσθητη και τραυματίζεται εύκολα γι’ αυτό δεν κάνει να τα πιάνετε από την ουρά.Ένα ιδανικό κλουβί για αυτά πρέπει να έχει διάφορα επίπεδα και εξαρτήματα ώστε να σκαρφαλώνουν και να κουνιούνται μπορεί να έχει ξύλινα κλαδιά, σκαλοπάτια κ.α.Διατίθενται περιοδικά και άλλα είδη σκίουρων μεγαλύτερα όμως από τα sibiricus, και απαιτούν μεγαλύτερο χώρο.

Σκιουράκια Richardson

Τέλος διατίθενται βιβλία στα ελληνικά για περισσότερες πληροφορίες.

 

Τζιτζιλά (Chichilla)

Μωρό τζιτζιλάΕνήλικο τζιτζιλά

 

Νυφίτσα (Ferret)

Ενήλικη νυφίτσα

Μωρό νυφίτσα

 

Copyright © 2008 Savidis Pet Shop. All rights reserved.

Πληροφορίες

Ο Λογαριασμός μου

Επικοινωνία

  • Σαββίδης Στυλιανός - Υδάτινος κόσμος - Ωδικά πτηνά ενυδρεία
  • ΑΦΜ 046712764, ΔΟΥ Δράμας, Aρ. ΓEMH: 51723719000
  • Κατάστημα 1: Κ. Παλαιολόγου 46 & Περικλέους (πίσω από τoν Κωτσόβολο), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-23126
  • Κατάστημα 2: Βίτσι 9 (πίσω από το ΚΤΕΛ), Δράμα
  • Τηλ: +30. 25210-31779
  • savidis1pet@gmail.com

  Facebook PageYouTube Channel